Luxor & Hurghada - Reisverslag uit Hurghada, Egypte van Sabine & Susette - WaarBenJij.nu Luxor & Hurghada - Reisverslag uit Hurghada, Egypte van Sabine & Susette - WaarBenJij.nu

Luxor & Hurghada

Door: Sasuus

Blijf op de hoogte en volg Sabine & Susette

21 Juli 2010 | Egypte, Hurghada

Daar zijn we weer. Maar voor eventjes, want ik heb ontzettende honger. We moesten even een internetcafe opzoeken omdat het niet helemaal mee zit met onze planning. We wilden de ferry naar Sharm el Sheikh boeken voor zaterdag, maar die vaart blijkbaar voor twee maanden niet omdat ze bezig zijn met onderhoud. De binnenlandse vluchten erheen zitten ook vol (zijn vliegtuigjes voor 40 personen), dus gaat het waarschijnlijk de bus worden via Suez (gatverdegatver). Echt irritant, omdat Sharm hier gewoon vlakbij ligt, maar als je over land wil gaan rijd je nogal om.

We zijn ook met de bus van Luxor naar hier (Hurghada) gegaan. Het duurde een paar uur langer dan volgens schema. Ik denk onder andere omdat de bus niet harder leek te gaan dan 50 km/uur, maar dat konden we niet checken omdat de snelheidsmeter van de bus op 0 km/uur bleef hangen. Achja. En omdat de chauffeur twee keer gestopt is om zijn gebedje te gaan doen ergens.

Luxor is ons goed bevallen. We zaten in een mooi hotel met tweepersoonskamer en badkamer en er was op de bovenste verdieping een zwembad! Joehoe! Die Celine Dion en Bryan Adams muziek had daar niet perse bij gehoeven, maar we zaten goed daar boven op het dak. Verder hebben we er een dagtour gemaakt met nog wat toeristen naar de West-kant van de Nijl. Daar zijn we naar Valley of the Kings geweest, waar we wat tombes hebben bezocht. Ook naar de tempel van Hatsehpsut (een vrouwelijke regeerder van long-time-ago). Daar waren we wat aan het rondlopen toen er een Egyptenaar achter ons ineens zei 'Heilige koe!'. Heh, wat? Ik was al naar veel vernoemd maar dat had ik nog niet gehoord. Hij sprak Nederlands, zoals wel meerdere mensen hier een woordje Nederlands spreken, en hij had ook al door dat wij daar vandaan kwamen. Hij bleek te wijzen naar een muurtekening. Ook bezochten we nog wat grote beelden (ja sorry, de naam ben ik even kwijt) en gingen we naar Valley of the Queens. Dat is hetzelfde als dat van de Kings, alleen dus voor vrouwen. Maar omdat het tegen de 50 graden was, het minder mooi schijnt te zijn als het Kings-gebeuren bleven we even wachten in de bus, omdat er 1 iemand uit onze groep was die het toch wel graag wilde zien (een geschiedenisleraar uit Amerika).

En nu zit ik midden in mijn verhaaltje en moet ik weg van de meneer uit het internetcafe als ik niet nog een keer een uur erachter wil zitten, dus ik sluit het even (tijdelijk) af. Er staan ook mensen te wachten. We gaan nu een hapje eten in Hurghada. Oh, nu sloot ie zelfs het hele systeem af. Maar ik werd boos en nu ben ik er gelukkig weer. Zou wat zijn als mn verhaal weg was. En zo werken die Egyptenaren me wel vaker op de zenuwen. Pffff.

Salaam Habibi! xxx Suus

• 21 Juli 2010 - 16:56

Riet Mallee:

Bedankt voor het verslag en.......wat zijn jullie toch een paar BOFKONTEN !!!
    En wij die dit kunnen lezen ook hoor !
    Lieve groeten, Riet

• 24 Juli 2010 - 12:20

Mats:

Ik ga ook naar Hurgada! 19 aug. tot 3 sep. maar dan 5 sterren hotel Ultra-inclusive... hihi(A) Nog veel plezier daar!

• 03 Augustus 2010 - 18:15

Lotte: