Dag 4 & 5 Sofia / Istanbul
Door: Sasuus
Blijf op de hoogte en volg Sabine & Susette
11 Augustus 2008 | Turkije, Istanbul
Die avond in Sofia zijn we dus naar de film geweest. Made of honour. Was echt super leuk! En de bios was erg luxe, voor Bulgaarse begrippen dan. Daarna in dezelfde mall (Mall of Sofia) gedineerd. Toen naar ons bedje geslenterd. Er kwam net voordat we wilden gaan slapen nog een 3e persoon bij ons op de kamer. Michael uit Toronto. "Its like all the famous DJs are from Holland!" OK. He loved Dance Valley.
De volgende ochtend regende het. Dus wij gingen opweg naar een museum. Intussen was het gelukkig weer droog geworden! Onderweg kwamen we langs het spectakel "Changing of the guards", alleen waren we nét iets te laat waardoor we alleen de mannetjes nog een deur door zagen gaan. Gelukkig wilde de nieuwe wacht nog wel een mini toneelstukje voor ons doen.
Toen zijn we het ethnografisch museum ingesneakt zonder te betalen. Er was ook niks aan. Toen we het National Art Museum ook binnen wilden sneaken mislukte dat. Wij ontzettend balen (not).
Toen kwamen we een variant op de Starbucks tegen, namelijk Costa, en toen hebben we heerlijk geluncht.
Na nog een wandeling door een stadsgedeelte waar we nog niet geweest waren kwamen we de Delftse dutchies nog n keertje tegen. Het kon ook niet anders, Sofia is erg klein.
Toen hadden we nog een paar uurtjes voordat de trein zou gaan. Per ongeluk stondei we toen weer in de rij voor de bios. Haha tja. We kozen voor Kongfu Panda. Toen de reclame begon kwam het idee in ons op dat de film misschien wel in het Bulgaars kon zijn. En ja hoor. Dus wij de zaal weer uit. Gevraagd of we nog een andere film konden kiezen. Na wat gemopper, waar al het biospersoneel bij betrokken moest worden, mocht het. Dus wij weer in de rij. Daar vroegen ze ons kaartje, dus die gaf ik. Na 5 minuten gedoe zeiden ze: Dit is niet van vandaag. Oh. Dus ik bladeren door mijn bioscoopkaartjescollectie. Kaartjes van vorige week, deze week, eergisteren, gisteren, vanmorgen.. Haha oink. Ik had dus het kaartje van de avond ervoor gegeven. Iedereen in een deuk, biosstaff inclusief. Oké, misschien had je erbij moeten zijn. Uiteindelijk werd het The Mummy, die leek me erg leuk omdat ie zich in China afspeelde. Was ook leuk. Sabine had een klein probleem met het Chinees gesproken gedeelte verstaan, achja. (Stiekem verstond ik er ook geen zak van.) We hadden het geluk dat ie om 6 uur was afgelopen en we niet hoefden te rennen naar het station. Na 15 minuten vertraging en wat verwarring over of we spoor 4 of perron 4 moesten hebben, stapten we in de trein. Intussen hadden we Jaimy from California al aan ons broek hangen.
We begonnen aan een nacht vol gedoe en zonder veel slaap. In de avond hield Jaimy the sailorman niet op met praten, praten en praten. Zijn moeder had een aantal jaren in Nederland gestudeerd en hem Sinterklaas Kapoentje geleerd. Dat staat nu uiteraard op film.
Ik had geslapen van 10 tot 12. Toen lag ik een uur wakker totdat ze kwamen voor 'Passport controllll!' Er kwam een mannetje binnen om te vragen waar we vandaan kwamen. Vervolgens nog een mannetje om het paspoort te bekijken. We gingen alleen nog maar het land uit. Een uur later moesten we Turkije nog in. Iedereen eruit om een visumsticker te halen! Dus wij eruit, in de rij, stickers kopen voor 10 euro per stuk en weer vlug naar binnen om te slapen! Weer een uur later stonden we daar nog steeds stil en kwamen ze weer onze paspoorten controleren. Maar wij hadden geen stempel! Wisten wij veel. Dus weer die trein uit. We hoefden gelukkig niet in de rij en werden gelijk geholpen. Onze conducteur was erg lief, behulpzaam en meelevend. Toen we van de douane de trein uit moesten vroeg hij vol stress aan de douane wat er nou precies mis was met ons paspoort. Goed, tegen de 10 mannetjes in onze coupé later gingen we echt slapen. Ik geloof dat we nog van half 4 tot half 8 geslapen hebben die nacht. Sabine minder, het lukte haar niet helemaal. Maar ik zweer bij oordopjes.
Rond 8 uur kwamen we aan in Istanbul. We hebben gelijk gepind en hebben kaartjes gekocht voor woensdag naar Thessaloniki. Vanaf het station hebben we de tram gepakt en toen nog een kwartier gezocht naar ons hostel. Gevonden! We hadden een Twin Ensuite room, net een hotel dus, olé, luxe. Minpuntje dat de wc niet doortrekt en de ventilator wat kuren vertoond. Toen sliepen we ineens tot 12 uur.
We hebben vanmiddag een stadswandeling gemaakt. Langs de blauwe moskee, Aya Sofia, door een mooi park, naar de kust. Daar hebben we aan de zee gezeten en waaide het lekker. Toen per ongeluk naar Starbucks voor een frappuchino. Maar we hebben ook braaf Turks geluncht hoor. Wat het precies was weet ik niet.
Hier op straat zijn ze verschrikkelijk irritant! Ik weet niet precies wat het is, volgens mij heeft het met het fenomeen blote benen te maken. De vrouwen in Turkije schijnen geen benen te hebben?! Dus zijn die van ons erg interessant. Morgen willen we kijken hoever we de blauwe moskee in kunnen komen en we willen naar de Grand Bazaar. Dat zullen we dan maar met lange broek doen. Vandaag is er geen persoon voorbij gelopen zonder ons te bekijken. Ik denk dat ze onze korte broekjes en topjes verafschuwen en dat ze het wel grappig výnden dat wij naar de hel gaan omdat we Allah niet gehoorzamen. Iets in die trant.
De foto's op deze site zetten kost geld, is gebleken. Dus ik verwijs jullie door naar:
Kusjes, Suus
11 Augustus 2008 - 16:18
Mama Suus:
Haha, je hebt dus al een voorproefje gekregen van je tijd in Qatar volgend jaar! Inderdaad: schouders bedekken en broeken/rokken tot op de knie. Meer bloot kunnen ze echt niet verdragen. Topjes terug in je rugzak. Maar dit wist je al wel!!!
En regent het ook in Istanbul? Toch maar die plastic hoes mee moeten nemen van de Hema, haha.
Nou, ik lees je smsje van vanavond wel weer.
Kusjes van ons.
11 Augustus 2008 - 16:27
Vriendje Suus:
Ach joh wa loop je nou te zeuren je bent toch blij als iedereen naar je kijkt. Of vind je het alleen goed als ik dat doe haha. Nou doe voorzichtig daaro en kom heel terug. En laat die mannen met rust he tssss
Hou van jou -
11 Augustus 2008 - 16:50
Jacqueline (buuf Sa):
He dames,
Wat een leuke verslagen! Ik vind het echt leuk om te lezen.
Groetjes en geniet van dit avontuur!! -
11 Augustus 2008 - 16:52
Vriendinnetje Suus:
hihihihi
leuk verhaal weer:D als je terugbent kun je bijslapen tijdens college:p (oeps, mag ik dit niet typen omdat je mama dit ook leest ofzo hihihihi)
kung fu panda is trouwens wel echt tegek, je hebt wat gemist(H)
nouja, tot het volgende bericht:D
xx -
11 Augustus 2008 - 17:37
Monique (=mama Sabin:
Hoi meiden, misschien moeten jullie je inderdaad wat aanpassen aan de daar heersende zeden! Anders kunnen jullie het wel eens knap lastig krijgen met al die mannetjes die niets gewend zijn! Jacqueline (buuf Sa) schijnt mama van Suus te kennen, van heel vroeger, uit de Dommelbergenperiode. Ik gaf haar de tip eens op jullie site te kijken. Veel plezier daar in Istanboel, geniet van al het moois! Ga nu snel Mijn Album bekijken! Liefs, Mama/Monique -
11 Augustus 2008 - 18:08
Eric:
mooi die bezorgde moeders. Geniet vooral van de cultuur. -
11 Augustus 2008 - 20:57
Opa Sa:
Als ik het goed begrijp worden jullie binne afzienbare tijd opgepakt wegens onbehoorlijk gedrag en het land uitgezet.Mocht dat niet gebeuren dan wens ik jullie nog veel spannende avonturen toe en veel plezier.
12 Augustus 2008 - 09:17
Opa Stan:
Het zal nog wel avontuurlijker worden als je de grote bazaar van Istanboel ingaat.Pas goed op je spullen , niet alle turken zijn te vertrouwen. -
12 Augustus 2008 - 12:41
Suus:
Er staan neuwe foto's bij! Zie hierboven! Groetjes! -
12 Augustus 2008 - 16:12
Jessie (vriendin Sa):
leuk dat jullie zo vaak schrijven :) hopelijk snel weer een berichtje! -
12 Augustus 2008 - 16:15
Jessie:
En leuk dat 'cordial' house hotel :) In luxemburg is er trouwens een restaurant dat Cordial heet; mssn wel leuk voor cordialweekend :) xx -
12 Augustus 2008 - 19:01
Mayoo:
Hallo lieverds!!
Hoe krijgen jullie het toch weer voor elkaar he! De vakantie met Lies was erg(!!!) gezellig en leuk. Ik vind het jammer dat we niet meer konden afspreken voor jullie vakantie. Geniet van de vakantie en pas op met al die vieze mannetjes!! Ik wens jullie nog heel veel plezier en ik verwacht uiteraard een kaartje van jullie. Alhoewel Lies en ik helemaal geen tijd hebben gehad om daar aan te denken. Dus ik begrijp het als jullie boos op ons zijn;)!
Kus jullie lieftallige vriendin Mayoo -
13 Augustus 2008 - 07:44
Opa Stan:
Hoe gaat het met de videocamera,heb je al veel gefilmd?Hoe reageren de mensen erop , zeker de moslims,die mag je niet filmen volgens Allah. -
13 Augustus 2008 - 08:40
Mama/monique:
Hoi meiden, super leuk al die foto's! Ga zo door? Suus, heb je je cadeau al gehad? Ik zie er nog niets van op de foto's! Al lekker geshopt in Turkije? Hopelijk snel weer een verslag! Liefs en groetjes,
Mama/Monique ;-)