Dag 9 & 10 Athene - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Sabine & Susette - WaarBenJij.nu Dag 9 & 10 Athene - Reisverslag uit Athene, Griekenland van Sabine & Susette - WaarBenJij.nu

Dag 9 & 10 Athene

Door: Sasuus

Blijf op de hoogte en volg Sabine & Susette

16 Augustus 2008 | Griekenland, Athene

Gister hebben we om half 8 de trein genomen. Nadat we op de grond in onze hotelkamer ons ontbijt hadden genuttigd. Brood met philadelphia! Toen dus een treinreis gemaakt van ruim 500 kilometer. De eerste keer dat we een trein overdag hebben genomen. Het was een lange reis, maar wel langs een mooie omgeving. Rond 12 uur kwamen we aan in Athene. Toen zijn we gelijk naar het hotel gelopen. Bij het inchecken dacht de man achter de balie dat Suus Wetzels was, en ik Sabine.

Toen hebben we de spullen in het hotel neergezet en zijn we de stad ingegaan. Met de metro zijn we naar het centrum gereden. Bij Lucafe hebben we heerlijk gelunched.
Daarna nog even in het park gelegen. Kwam er een hond langs. Zegt Suus: ' Theodoor, zit!' Ploft die hond op de grond'. (Had je misschien bij moeten zijn, was grappig).

Toen kwamen we langs zo'n toeristentreintje. Daar wilden wij wel in. Dat treintje zou langs de belangrijkste 'dingen' in Athene rijden. Dus wij met alle andere Chinezen het treintje in. Langs het olympisch stadion, heel veel tempels en ook de Acropolis. Het was inmiddels 38 graden (wat een feest) maar we hebben toch de Tempelberg (met daarop de Acropolis) beklommen. Het was echt prachtig daar!

Inmiddels was het etenstijd, dus hebben we ergens in het centrum gelunched en onze laatste gepinde euro's opgemaakt. Dus na het eten gepind, kwamen er briefjes van 100 uit de automaat. Wij: 'Wojooo, check dit ouwe! Die dingen zijn groen!'

Nog even door de 'National Garden' gelopen, totdat we eruit werden gegooid en daarna gingen we opzoek naar een ijsje. En we vonden een ijssalon met wel 80 smaken! Zo ontzettend lekker! Vanavond weer :D.

Daarna weer terug naar het hotel waar onze barbies (lees: onze 2 roommates uit Australie die er echt uitzien als barbies, zich zo kleden en ook zo gedragen) al op ons zaten te wachten. Ze waren bang dat mensen hun kleren van hun lijf zouden scheuren (???, hahaha) en ze waren bang voor de tram en bang voor de taxi..). Daar heb ik heerlijk geslapen. Suus wat minder ivm haar loopneus en de barbies die om 6 uur 's ochtends vertrokken.

Vanochtend zijn we gaan ontbijten op het station, echt enorm lekker! Daarna zijn we met de metro naar de haven gegaan. Daar hebben we een rondje gelopen en toen zijn we naar het strand gegaan. Niet om daar te liggen (het was vandaag al 39 graden) maar om even te kijken. Er waren een paar malloten die toch op het vieze strand (overal troep) gingen liggen.
Daarna weer terug naar het hotel gegaan waar we handdoeken hebben gehaald, voor onder een palmboom in het park ;).

Toen dus naar de National Garden gegaan, waar we lekker in het gras konden liggen, dachten we. Niet dus. Blijkbaar trekken we rare types aan, want we lagen heerlijk op onze handdoek in de schaduw toen een vieze Griek besloot om zijn broek uit te trekken en onzedelijke handelingen te verrichten. Helaas, dit keer geen foto voor de liefhebbers. We zijn vlug weggegaan hebben toen per ongeluk geshopt!

Nu zitten we weer in het hotel, en we gaan straks eten in het centrum.

xxx Sabine

P.s. Wat grappig dat jullie telkens bij jullie berichten zetten wat jullie van wie zijn. (Mama Susette, tante Sabine etc)

Foto's:

• 16 Augustus 2008 - 16:52

Senn:

Ieeeeuwwwwwwww waarom trekken jullie van die vieze mannetjes aan???

• 16 Augustus 2008 - 17:55

Eric:

die akropolis is nog niet af volgens mij.En als jullie drie keer dag lunsjen, ben je én gauw door je budget heen én door je lijn. Geniet er ook maar van.

• 16 Augustus 2008 - 18:05

Mama Suus:

Suus heeft altijd al een vreemde aantrekkingskracht op honden gehad. Waarschijnlijk schrok ie zo........

• 16 Augustus 2008 - 18:37

Mama/Monique:

ja, leuk hè! ;) Heeft mama Suus ook een eigen naam?
    Leuke foto's weer, je ziet de hitte! Jullie gaan er wel raar van kijken! :lol: Groetjes weer en tot volgende keer!

• 16 Augustus 2008 - 20:14

Opa En Oma Suus:

hebben jullie nu ook al enkele griekse woorden geleerd?Als je geld tekort komt kun je altijd nog vijgen plukken, die zijn nu net rijp.Je weet wel dezelfde als bij Rade.

• 17 Augustus 2008 - 13:31

Theodore:

Waf!

• 17 Augustus 2008 - 14:11

Senn:

Leuke foto's!!

• 20 Augustus 2008 - 21:11

Mats:

WTF roze duif? Respect als je daar in 't Olympisch zwembad had gedoken!